Wat zijn de kosten?

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), maar staat open voor elk frituurbedrijf waarvan de ondernemer verklaart met zijn bedrijf te willen uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid.

De kosten voor het aanvragen van het keurmerk bedragen op dit moment 295 euro per vestiging. Daarna zijn de kosten 395 euro per jaar. Leden van ProFri ontvangen voor zowel de aanvraag als de jaarlijkse kosten een korting van 100 euro.
Is men aangesloten bij een andere branche- of vakvereniging, danwel een formule- of franchiseorganisatie, waarmee via het Nederlands Frituurcentrum wordt samengewerkt, dan gelden mogelijk andere tarieven.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief de kosten voor één Mystery Guest bezoek per jaar en een tweejaarlijkse toetsing. In de kosten is ook een bijdrage opgenomen ter promotie van het keurmerk, waaronder een gevelschildje, keuringssticker en een certificaat voor in de zaak. Deze worden uiteraard pas ter beschikking gesteld wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden die bij het keurmerk horen.