Goed Gefrituurd Keurmerk

Logo Goed Gefrituurd Keurmerk

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is exclusief voorbehouden aan de leden en aspirant-leden van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Vakvereniging ProFri wil de branche waarin jij onderneemt toekomstbestendig maken. Dat doet de vereniging door enerzijds de collectieve belangen te behartigen en anderzijds te werken aan een positief imago van de sector. Het is belangrijk dat ProFri-leden daar hun steentje aan bijdragen en ambassadeurs zijn (of worden) van het frituurvak.

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is bedoeld om de kwaliteit van cafetaria’s, snackbars en andere frituurzaken beter zichtbaar te maken voor de consument. Met dit keurmerk ben je ambassadeur van het frituurvak, want je laat zien dat je uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid (de drie pijlers van het keurmerk).

Deze voorwaarde voor lidmaatschap betekent dat op termijn alle frituurspeciaalzaken die bij de vakvereniging zijn aangesloten, uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie V’s die de pijlers vormen van het keurmerk. Via het keurmerk én het lidmaatschap kunnen cafetaria’s, snackbars en frituren zich nog duidelijker profileren richting de Nederlandse consument.

Wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden dan wordt het bedrijf ook vermeld op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl. Deze vermelding versterkt de online vindbaarheid van de aangesloten bedrijven. Ook krijgen leden van ProFri met het Goed Gefrituurd Keurmerk een uitgebreide vermelding in de Nationale Smulgids.

Het Nederlands Frituurcentrum is door de vereniging gevraagd om uitvoering te geven aan dit keurmerk.