Goed Gefrituurd Keurmerk

Logo Goed Gefrituurd KeurmerkIn opdracht van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) heeft het Nederlands Frituurcentrum een keurmerk ontwikkeld, waarmee professionele frituurders zich kunnen onderscheiden binnen de frituurbranche.

Centraal in de doelstellingen en taken van vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum staat het verbeteren van het imago; dit door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit!

Met het Goed Gefrituurd Keurmerk wordt er als het ware een contract met de consument gesloten, waarin de genoemde begrippen zijn samengevoegd tot drie pijlers:

  • Vakmanschap
  • Veiligheid & Hygiëne
  • Verantwoordelijkheid

Deze pijlers zijn de basis van het keurmerk, waarmee de vakvereniging samen met de keurmerkhouders de belofte aan de gasten waar wil maken. De basiscriteria waren al bij de oprichting van ProFri in 2012 vastgesteld.

Het Goed Gefrituurd Keurmerk staat open voor elk professioneel frituurbedrijf waarvan de ondernemer verklaart met zijn bedrijf te willen uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid.

Wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden dan wordt het bedrijf opgenomen in het overzicht van bedrijven die het Goed Gefrituurd Keurmerk mogen (uit)dragen. Dit overzicht staat op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl.

Met het Goed Gefrituurd Keurmerk verwerven bedrijven ook een positie in de Nationale Smulgids.