Wat zijn de kosten?

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), maar staat open voor elk frituurbedrijf waarvan de ondernemer wil uitblinken in:

  • Vakmanschap,
  • Veiligheid & Hygiëne en
  • Verantwoordelijkheid.

Een intentieverklaring en een zelfevaluatie vormen samen de eerste twee stappen van de aanvraagprocedure. Iedereen kan deze twee stappen volledig GRATIS doorlopen. Na het invullen van de zelfevaluatie bepaal je of je de aanvraag van het keurmerk wilt voortzetten.

Door het invullen van de zelfevaluatie (stap 2) kun je zelf beoordelen of jouw bedrijf wel of niet voldoet aan de voorwaarden die bij het keurmerk horen. Voldoe je niet en wil je er ook niet aan gaan voldoen, dan stopt hier zonder verdere kosten of verplichtingen de aanvraagprocedure.

 

VERDERE PROCEDURE

Besluit je na het invullen van de intentieverklaring en de zelfevaluatie de aanvraag voortzetten, betaal dan de factuur die door de website automatisch wordt gegenereerd en gemaild naar het opgegeven e-mailadres tijdens de aanvraag. Na betaling van de factuur wordt er een afspraak gemaakt voor een eerste auditgesprek en wordt gekeken in welke periode het bedrijf bezocht gaat worden door een van onze Mystery Guest bezoekers.

Wanneer aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan wordt het keurmerk en het bijbehorende certificaat feestelijk uitgereikt tijdens het jaarlijkse Frituurwereld Event. In 2019 vindt dit evenement plaats op maandag 30 september.

 

KOSTEN

De kosten voor de aanvraag van het Goed Gefrituurd Keurmerk bedragen 395 euro. Leden van vakvereniging ProFri krijgen 100 euro korting en betalen voor de aanvraag 295 euro. Wanneer het keurmerk is verleend, dan zijn de jaarlijkse kosten voor niet-leden 395 euro. Ben je lid van vakvereniging ProFri, dan wordt na het behalen van het keurmerk het basislidmaatschap omgezet naar een pro-lidmaatschap. De jaarlijkse kosten voor het keurmerk bedragen in dat geval slechts 270 euro en krijg je het plus-lidmaatschap er gratis bij.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw.