Aanvraagprocedure

In 4 stappen naar het keurmerk

 

Een intentieverklaring en een zelfevaluatie vormen samen stap 1 en 2 van de aanvraagprocedure. Iedereen kan deze twee stappen volledig GRATIS en zonder verdere verplichtingen doorlopen. Na het invullen van de zelfevaluatie bepaal je of je de aanvraag van het keurmerk definitief wilt doorzetten. Met de zelfevaluatie kun je zelf beoordelen of jouw bedrijf al voldoet aan de voorwaarden die bij het keurmerk horen. Voldoe je niet en wil je geen verbeteringen doorvoeren, dan stopt hier zonder verdere kosten of verplichtingen de aanvraagprocedure. Wil je wel gaan uitblinken en ben je bereid jezelf en je bedrijf verder te verbeteren, dan wordt de verdere procedure in gang gezet.

Dit besluit neem je als ondernemer zelf. Na stap 2 van de aanvraagprocedure wordt automatisch de factuur gegenereerd en gemaild naar het opgegeven e-mailadres. De betaling ervan is voor ons de bevestiging dat je voor het keurmerk wilt gaan. Stap 3 en 4 worden door ons in gang gezet.

Na deze twee stappen krijg je een bezoek van een mystery guest die een rapportage maakt (stap 3). Vervolgens nemen we contact met je op om de zelfevaluatie en de rapportage te bespreken. Tijdens dit beoordelingsgesprek (stap 4) wordt samen gekeken welke onderdelen van de drie pijlers van het keurmerk eventueel verbeterd kunnen (of moeten) worden en op welke wijze we je hierbij kunnen helpen.

Wanneer blijkt dat je voldoet aan de minimale voorwaarden die bij het keurmerk horen en uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid, dan wordt het keurmerk voor twee jaar toegekend.

Bedrijven die het keurmerk hebben behaald worden elk jaar minimaal één keer bezocht door een mystery guest en elke twee jaar onderworpen aan een uitgebreide beoordeling.

Door doorlooptijd van stap 3 en 4 is ongeveer 6 tot 8 weken.