Basiskennis voedselallergenen

 

AANMELDEN

 

De Europese Unie heeft bepaald dat de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten worden. Voor niet-voorverpakte levensmiddelen die worden aangeboden in bijvoorbeeld restaurants, lunchrooms en cafetaria’s en bij de ambachtelijke slager en bakker, geldt dat de consument in de zaak geïnformeerd moet kunnen worden over deze allergenen en dat informatie hierover te allen tijde in het bedrijf inzichtelijk moet zijn.

Als bedrijf wil je je gasten op een correcte wijze informeren zodat ze jouw producten kunnen eten zonder dat ze daar een allergische reactie van krijgen. Een zorgvuldige bereiding van de producten en het verstrekken van de juiste informatie zijn daarbij van essentieel belang!

Het is belangrijk dat elke medewerker goed geïnformeerd is over het gevoerde allergenenbeleid. Als je namelijk geen goed allergenenbeleid hebt ingevoerd, ben je als ondernemer mogelijk niet verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling.

De deelnemers aan deze e-learningmodule leren wat allergenen zijn, wat ze mogelijk kunnen veroorzaken en hoe ze de gasten op een zorgvuldige wijze kunnen informeren. Ze doorlopen geheel zelfstandig de leermodule op een moment dat voor hen het beste uitkomt. Nadat de leermodule is doorlopen leggen de deelnemers als laatste een toets af. Bij een score van minimaal 75% ontvangen ze een certificaat van het Nederlands Frituurcentrum.

Hoe lang iemand met deze e-learningmodule bezig is bepalen ze zelf, maar afhankelijk van hun achtergrond en motivatie is de totale tijd doorlooptijd maximaal 4 uur. Na inschrijving zijn de modules 24 uur per dag, 7 dagen per week online beschikbaar voor de deelnemers.

Kosten

De e-learningmodule “Basiskennis Voedselallergenen” kost € 35,00 exclusief btw per deelnemer. Ben je met jouw bedrijf lid van vakvereniging ProFri of ben je er werkzaam, dan krijg je 20% korting.

Prijkt aan de gevel van het bedrijf het Goed Gefrituurd Keurmerk, dan krijg je zelfs 50% korting. Deze korting geldt ook voor de overige e-learningmodules op het leer- en ontwikkelplatform “Werken aan kennis en vakmanschap”.

Direct inschrijven

Voorkom problemen of een boete van de NVWA en laat je medewerkers de e-learningmodule “Basiskennis voedselallergenen” volgen. Ga naar www.werkenaankennisenvakmanschap.nl en kies de betreffende e-learningmodule. Lid van vakvereniging ProFri? Vul dan bij de kortingscode het lidmaatschapnummer in en de korting wordt automatisch verrekend. Daarna kun je meteen aan de slag.

Korte informatie
Duur : 4 uur
Vorm : e-learning
Waar : online
Wanneer : 24/7
Kosten : € 35,00 (exclusief btw)

AANMELDEN