Hygiënecode voor de horeca

 

AANMELDEN MEDEWERKERS

AANMELDEN LEIDINGGEVENDEN

 

Elk bedrijf dat levensmiddelen produceert, verwerkt of distribueert moet werken volgens een door de overheid goedgekeurde hygiënecode. Dit geldt ook voor cafetaria’s, snackbars en andere professionele frituurbedrijven. Sinds 1 april 2016 is er voor de horeca een nieuwe hygiënecode. De code zelf hoeft niet aanwezig te zijn in het bedrijf, maar er moet wel volgens de richtlijnen uit deze code gewerkt worden. Zo is een bedrijf verantwoordelijk dat alle medewerkers in het bedrijf voldoende kennis hebben, zodat ze voedselveilig werken. Het Nederlands Frituurcentrum heeft in opdracht van de Vereniging Professionele Frituurders hiervoor een praktisch handboek ontwikkeld en twee e-learningmodules, een module voor medewerkers en een voor leidinggevenden.

 

Handboek bestellen

 

De deelnemers aan deze e-learningmodule leren waar ze op moet letten bij opslag, bereiding en verkoop om voedselveilig te kunnen werken en wat hun verantwoordelijkheid daarbij is. De module voor leidinggevenden gaat net een stapje verder en leren ze ook waar ze als leidinggevende verantwoordelijk voor zijn en hoe en wanneer ze de medewerkers aan wie ze leidinggeven het beste kunnen instrueren en controleren.

Ze doorlopen geheel zelfstandig de leermodule op een moment dat voor hen het beste uitkomt. Nadat de leermodule is doorlopen leggen de deelnemers als laatste een toets af. Bij een score van minimaal 75% ontvangen ze een certificaat van het Nederlands Frituurcentrum.

Hoe lang iemand met deze e-learningmodule bezig is bepalen ze zelf, maar afhankelijk van hun achtergrond en motivatie is de totale tijd doorlooptijd 8 tot 12 uur. Na inschrijving zijn de modules 24 uur per dag, 7 dagen per week online beschikbaar voor de deelnemers.

Kosten

De e-learningmodule “Basiskennis voedselhygiëne voor medewerkers” kost € 35,00 exclusief btw per deelnemer. De module “Voedselhygiëne voor leidinggevenden” kost € 70,00 exclusief btw.

Ben je met jouw bedrijf lid van vakvereniging ProFri of ben je er werkzaam, dan krijg je 20% korting. Prijkt aan de gevel van het bedrijf het Goed Gefrituurd Keurmerk, dan krijg je zelfs 50% korting. Deze korting geldt ook voor de overige e-learningmodules op het leer- en ontwikkelplatform “Werken aan kennis en vakmanschap”.

Direct inschrijven

Blijf de controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit een stapje voor en vermijd hoge boetes. Bestel het Voedsel Hygiëne handboek voor professionele frituurders en kies de gewenste e-learningmodule. Lid van vakvereniging ProFri? Vul dan bij de kortingscode het lidmaatschapnummer in en de korting wordt automatisch verrekend. Daarna kun je meteen aan de slag.

Korte informatie
Duur : 8 – 12 uur
Vorm : e-learning
Waar : online
Wanneer : 24/7
Kosten : € 35,00 voor medewerkers / € 70,00 voor leidinggevenden (exclusief btw)

AANMELDEN MEDEWERKERS

AANMELDEN LEIDINGGEVENDEN