Allergeenvrije producten

Met de invoering van de Warenwetregeling allergeneninformatie wordt je niet verplicht om allergeenvrije producten in je assortiment op te nemen. Je moet alleen hierover informatie kunnen verschaffen. Het opnemen van een of meerdere allergeenvrije producten kun je natuurlijk wel overwegen.

Logo_VA_Foods_Kroket

Bij een gezonde leefstijl past prima een frietje, kroket of een andere gefrituurde lekkernij. Maar voor wie een allergie heeft, is dat niet vanzelfsprekend. Smaakversterkers, kleurmiddelen, allergenen en lupinen liggen altijd op de loer. Hoe kun je met een voedselallergie tóch met een gerust hart snacken?

Niet alle fabrikanten maken allergeenvrije producten. Toch zal de vraag de komende tijd verder gaan toenemen. Veel consumenten met een voedselallergie komen nu niet in de cafetaria, snackbar of ander type frituurbedrijf. Misschien biedt dit kansen? Een nieuwe doelgroep?

Het goed op orde hebben van de informatie over voedselallergenen in jouw producten is in elk geval een eerste stap. Misschien is het opnemen van allergeenvrije producten een tweede stap. Hiermee laat je als ondernemer in elk geval zien dat je maatschappelijk betrokken bent en dat je bezig bent met je vak.