Het maken van eigen overzichten

In het verlengde van de werkwijze van PS in Foodservice kun je ook je eigen overzichten maken. Dit is nodig voor producten of gerechten die je zelf maakt. Allergeneninformatie van alle producten en gerechten moeten immers volgens de Warenwetregeling te allen tijde voorhanden zijn in het bedrijf.

We adviseren om voor de overzichten van je eigen producten of gerechten dezelfde notatie te gebruiken als PS in Foodservice dat doet, die op haar beurt gebruikmaakt van het standaard overzicht van de Levensmiddelendatabank, die beheert door het Voedingscentrum en RIVM.

We hebben van het invulschema een invulbaar pdf-bestand gemaakt, zodat je deze gemakkelijk kunt invullen, opslaan en uitprinten. Voeg alle overzichten samen in een map en je hebt voor je klanten/gasten altijd de allergeneninformatie paraat. Ook bij controle door de NVWA kun je laten zien dat je voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen.

 

thumb_allergenen_overzicht(klik om het overzicht allergenen te downloaden)