Afhaalfunctie: brandbrief naar minister

Veldhoven, 16 maart 2020

Vakvereniging ProFri en de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers zonden eerder vandaag na contact met het ministerie gezamenlijk een brandbrief naar minister Bruno Bruins. de verenigingen wezen in de brief op de bijzondere functie van cafetaria’s, snackbars en frituren als afhaalbedrijf, “een functie die vergelijkbaar is met de functie van de lokale bakker, slager en groenteboer”.

ProFri en VCHO: “Met dit schrijven stellen we voor om binnen de maatregel tot maatwerk over te gaan. Wij willen het kabinet oproepen om frituurzaken hun afhaalservice te laten continueren.”

ProFri en VCHO gaven zelf aan dat deze afhaalfunctie, indien de minister positief beschikt, kan worden vervuld onder de nodige voorwaarden; ten aanzien van de bestelwijze (vooraf per telefoon of e-mail), geen acceptatie van contante betalingen, anderhalve meter afstand tot de klant, toegangsinstructies bij de entree én het afsluiten van het zitgedeelte.

ProFri diende het verzoek samen in met de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers, omdat ook bij traditionele Chinees-Indische restaurants de afhaalfunctie van eminent belang is.

Het contact met het ministerie en de brief hebben hun effect gehad en blijft naast bezorgen ook afhalen van bestellingen mogelijk. Op de website van het ministerie is inmiddels een aanvulling geplaatst.