Professionele frituurders ontvangen keurmerk

Veldhoven | 16 maart 2015

Logo Goed Gefrituurd KeurmerkMaandag 16 maart 2015 ontvingen de eerste professionele frituurbedrijven het Goed Gefrituurd Keurmerk. Dit keurmerk is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), die de introductie hiervan bij haar oprichting in 2012 als een van haar speerpunten had benoemd. Omdat het keurmerk niet exclusief is voorbehouden aan leden van ProFri werd afgelopen jaar het Nederlands Frituurcentrum opgericht, waaraan de opdracht werd verstrekt uitvoering te geven aan deze ambitie.

Tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Venray overhandigde Hans Hus, voorzitter van vakvereniging ProFri, aan zijn collega Robbert de Veen van Kwalitaria de Daltons in Voorthuizen, symbolisch het eerste schildje en het certificaat wat bij het Goed Gefrituurd Keurmerk hoort. De keuze viel op deze ondernemer, omdat hij zich in 2012 ook al als eerste meldde bij de nog relatief jonge vakvereniging die inmiddels al bijna 500 leden telt.

2015-03-16 - Uitreiking Goed Gefrituurd Keurmerk aan Robbert de Veen - Kwalitaria De Daltons

Centraal in de doelstellingen en taken van vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, staat het verbeteren van het imago van professioneel friturend Nederland; dit door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Met het Goed Gefrituurd Keurmerk sluiten de deelnemende bedrijven als het ware een contract met de consument, waarin de genoemde begrippen zijn samengevoegd tot drie pijlers: Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Deze pijlers vormen de basis voor het keurmerk, waarmee de deelnemende bedrijven de belofte aan de consument willen gaan waarmaken. Het keurmerk staat open voor elk frituurbedrijf, waarvan de ondernemer verklaart met zijn bedrijf te willen uitblinken op de genoemde onderdelen. De nadruk van het keurmerk komt vooral te liggen op het lekker genieten van friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen.

Overzicht van frituurders die maandag als eerste het keurmerk in ontvangst mogen nemen:

– Snacksalon De Schelp Theo Norder Spireastraat 2 2371 NA ROELOFARENDSVEEN
– Kwalitaria Nieuwveld Patrick Nieuwveld Langs de Baan 108 3191 TP HOOGVLIET
– Plaza ’t Wapen van Stellendam Jeroen Andernach Voorstraat 2 3251 BD STELLENDAM
– Kwalitaria De Daltons Robbert de Veen Hoofdstraat 151 3781 AD VOORTHUIZEN
– Cafetaria de Uitdaging Erik Ruiter Apeldoornsestraat 18 3781 BJ VOORTHUIZEN
– Eetsalon Marktzicht Peter van Dinther Markt 9 4112 JR BEUSICHEM
– Cafetaria de Halte Alide van Toor Tolstraat 6 4231 BC MEERKERK
– Cafetaria Lammers Patrick Lammers Banckertstraat 2 4335 GZ MIDDELBURG
– Bon Appetit Edwin van Es Kennedyplein 3 4891 BC RIJSBERGEN
– Eetpaleis ’t Vosje Henk Vos Mercuriusplein 86 5258 AW BERLICUM
– Cafetaria De Pieper René Jacobse Lindelaan 31 5268 CB HELVOIRT
– Cafetaria/restaria Reintje Raymond van der Aalst Wolverstraat 30 5525 AS DUIZEL
– Cafetaria ’t Hofke Harrie Smits Tongelresestraat 558 5641 AZ EINDHOVEN
– Eethoek de Donck Ed van den Ven Roermondsweg 2 6061 GB POSTERHOLT
– Happy Frites Ransdaal Mathies Soons Mareheiweg 2 6343 EK RANSDAAL
– Dutch American Diner de Heuve Arjan Verploegen Hadrianussingel 22 6642 AJ BEUNINGEN
– Alida’s Smulpaleis Jan Willems Kanaalstraat 61 9301 LR RODEN

Op de website van het Nederlands Frituurcentrum en op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl, staat geheel transparant alle informatie en het stappenplan hoe deze eerste 17 professionele frituurbedrijven voor het keurmerk in aanmerking zijn gekomen. Consumenten kunnen via deze website hun mening geven over de deelnemende bedrijven.