ProFri gaat volgende fase in op weg naar het Keurmerk

Veldhoven | 14 april 2014

Tijdens de regionale bijeenkomsten die vakvereniging ProFri de afgelopen weken voor haar leden heeft georganiseerd, stond o.a. het keurmerk centraal. De aanwezige leden reageerden positief op de uitwerking van de verschillende onderdelen en de weg die het bestuur naar dit keurmerk heeft uitgestippeld. Hiermee is het beoogde keurmerk weer een stap dichterbij gekomen.

Sinds de oprichting van ProFri begin 2012 staat het keurmerk hoog op de agenda, maar moest de uitwerking ervan even op zich laten wachten. De prioriteiten van het bestuur lagen eerst op het stevig neerzetten van de fundamenten van de vakvereniging, die inmiddels met meer dan 300 leden en ruim 30 partners uit de kinderschoenen is gegroeid en klaar is om de definitieve stap naar het keurmerk te zetten. De vereniging verwacht bovendien dit jaar nog eens met 100 tot 150 nieuwe leden te gaan groeien. Ook kan ProFri op steeds meer steun rekenen van bestaande en nieuwe partners.

Ondanks dat de vakvereniging voor de professionele frituurders pas twee jaar bestaat, heeft zij niet alleen al veel in gang gezet, maar inmiddels ook al het een en ander weten te bereiken. Naast het realiseren van structurele kortingen op bijvoorbeeld de tarieven van Buma, Sena en Videma, is ProFri de initiatiefnemer van de Nationale Week van de Friet en van de oprichting van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland.

Met o.a. het invoeren van het keurmerk wil ProFri het vakmanschap en de vakkennis van de frituurbranche zichtbaar maken voor de consument. De activiteiten van de vakvereniging zijn erop gericht dat de consument de cafetaria, snackbar en andere frituurbedrijven nu en in de toekomst blijft bezoeken. De uitrol van het keurmerk zal in de tweede helft van dit jaar aanvangen en de communicatie hierover richting de consument pas een jaar later.

Meer informatie over de opzet van het keurmerk kunt u vinden op ProFri.nl. U kunt ook contact opnemen met Frans van Rooij, directeur van de vakvereniging en woordvoerder namens het bestuur, bereikbaar via 040-7200900 of 06-53977544.