Linda de Mol als eerste genomineerd voor Prettetter Award

Veldhoven | 18 februari 2015

2015-02-18 - Linda de Mol genomineerd voor Prettetter Award

Door haar openhartig pleiten voor de vrijheid van etensuiting is Linda de Mol door de Vereniging Professionele Frituurders als eerste genomineerd voor de ‘Prettetter Award’ in de categorie BN-ers. De winnaars van deze verkiezing worden bekendgemaakt tijdens de eerstkomende algemene ledenvergadering van de vakvereniging. Linda zal uiteraard voor de prijsuitreiking worden uitgenodigd, welke wordt gehouden op maandag 21 september 2015, tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Hardenberg.

Nominaties voor de ‘Droeftoeter Award’ ontving ProFri al direct nadat tijdens de laatste vergadering in november over droeftoeters en pretteters werd gesproken, maar kunnen net zoals andere ‘prettetters’ nog tot na de zomer via de website van de vakvereniging worden aangemeld.

Linda de Mol is de gezondheidsrage zo langzamerhand spuugzat. In de nieuwe editie van haar glossy laat ze er geen misverstand over bestaan en pleit ze openhartig voor de vrijheid van etensuiting. Ter illustratie van haar mening staat Linda op de cover afgebeeld met een puntzak friet met daarop een heerlijke dot mayonaise.

Laat nou net deze puntzak friet en die heerlijke dot mayonaise het symbool zijn voor het kwaliteitskeurmerk dat dit voorjaar door het Nederlands Frituurcentrum in opdracht van vakvereniging ProFri wordt geïntroduceerd.

Het ‘Goed Gefrituurd Keurmerk’ is enerzijds in het leven geroepen om vakkennis en vakmanschap van de professionele frituurders zichtbaar te maken voor de consument. Anderzijds wil de frituurbranche de consument voorlichten over verantwoord genieten van friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen.
Vanaf het voorjaar 2015 zal geleidelijk het kwaliteitskeurmerk verschijnen aan de gevels van professioneel friturend Nederland. Je herkent ze nu al aan het schildje van ProFri.