Rabobank: relatief snel herstel cafetaria’s

Veldhoven, 29 juni 2020

Vergeleken met andere horecasegmenten, verwacht de Rabobank een relatief snel herstel van de cafetaria-omzet na de coronacrisis.

Voor het tweede kwartaal van dit jaar taxeerde de bank een 60 procent lagere omzet voor cafetaria’s dan in de periode april tot en met juni 2019. Na nog twee negatieve kwartalen (20 procent lager in kwartaal 3 van 2020, 10 procent lager in kwartaal 4) voorziet de Rabobank dat de frituurspeciaalzaken in het eerste kwartaal van 2021 weer het omzetniveau van 2019 zullen halen.

Ook voor april, mei en juni 2021 wordt de nullijn verwacht; ofwel dezelfde omzet als in het tweede kwartaal van 2019. Voor hotels, cafés en restaurants vallen de prognoses een stuk negatiever uit. Deze bedrijfstypes zullen zich dus aanmerkelijk trager herstellen dan de cafetaria’s, aldus de horecakenners van de bank.

Voorwaarde van dit relatief snelle herstel is natuurlijk wel dat in het najaar geen nieuwe lockdown door corona-uitbraken noodzakelijk is. Enkele virologen verwachten en vrezen dat er een gerede kans bestaat op nieuwe uitbraken na de zomer.