Zes frituurspeciaalzaken goedgekeurd door Nederlands Frituurcentrum

Veldhoven, 30 september 2019

Goed Gefrituurd-keurmerken in Raalte, Utrecht en Amsterdam

Robby’s Snacks in Raalte en de vijf vestigingen van Manneken Pis, vier in Utrecht en één in Amsterdam, kregen tijdens de vakbijeenkomst Frituurwereld Event van vandaag het keurmerk Goed Gefrituurd. De bedrijven zijn met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri.

Robby’s Snacks en de vijf vestigingen van Manneken Pis mogen voortaan het schildje met het Goed Gefrituurd-keurmerk voeren aan de gevel van hun bedrijf. Ettelijke tientallen frituurspeciaalzaken gingen hen al voor; het keurmerk is te vinden bij steeds meer cafetaria’s, snackbars en frituren in Nederland. Naast het gevelschildje, ontvingen de eigenaars van de frituurbedrijven een bijbehorend certificaat.

Verbeterpunten

Om het keurmerk te bemachtigen, zijn drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor een goede bedrijfsvoering op alle fronten. Ondernemers moeten voor het keurmerk eerst zelfonderzoek plegen aan de hand van een uitgebreide standaard-vragenlijst, die in voorkomende gevallen de nodige “verbeterpunten” kan opleveren.

Tweejaarlijks op herhaling

Vervolgens brengen mystery guests jaarlijks verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling. Tweejaarlijks wordt via auditgesprekken getoetst of goedgekeurde bedrijven nog altijd voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk. Ook frituurspeciaalzaken die niet zijn aangesloten bij vakvereniging ProFri komen in aanmerking voor het keurmerk.

Nationale Smulgids

Het keurmerk Goed Gefrituurd is één van de toetsingscriteria voor opname in de Nationale Smulgids. Deze adresgids van het Nederlands Frituurcentrum geeft een overzicht van onderscheidende frituurspeciaalzaken. De eerste editie van de gids werd ook vandaag ten doop gehouden tijdens het Frituurwereld Event bij Van der Valk Houten.


Kijk voor meer informatie op Goedgefrituurd.nl of neem contact op met Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven, 040-7200900.