Nominaties bekend van de Parel van het Jaar Award 2015

Veldhoven | 9 oktober 2015

Een twintigtal medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s aangemeld voor de Parel van het Jaar Award. Een aantal van hen zijn voorgedragen door klanten. Hieruit zijn vijf medewerkers genomineerd. Een van deze genomineerden wordt gekozen tot de Parel van het Jaar 2015. Een prijs die sinds 2013 door de Vereniging Professionele Frituurders in samenwerking met Snackkoerier jaarlijks wordt uitgereikt aan die medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Maandag 12 november wordt voorafgaande aan de bekendmaking van de Cafetaria Top 100 de winnaar bekend gemaakt.

De genomineerde medewerkers zijn:
Marinde Verhoeff (Vitaria Eeterij Family in Alphen a/d Rijn), Susan van der Weijden (Snackbar Wip-in in Callantsoog), Anne Pakkert (Aries Frieterie in Laren), Siebe Commijs (Kwalitaria Keijzershof in Pijnacker) en Yvet Nieuwkoop (Cafetaria Brasserie Family in Fijnaart)

Parels in de dop
Tussen de voordrachten zaten ook een aantal parels in de dop. Medewerkers die ondanks hun jonge leeftijd laten zien veel in hun mars te hebben. Een aantal van hen combineren hun leuke baan met een mbo-opleiding tot Medewerker fastservice, 1e Medewerker fastservice of Bedrijfsleider fastservice. Maar voor hen is het nog te vroeg voor een nominatie. De jury verwacht hen over een aantal jaren opnieuw tussen de voordrachten.

Een ondernemer had zijn hele team aangemeld, maar deze Award is toch echt bedoeld voor individuele werknemers, medewerkers die het verschil maken. Ook de onderneemster die door haar partner was aangemeld valt ondanks de inspirerende onderbouwing buiten de nominaties.

Waarom de verkiezing De Parel van de Frituursector?
Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil vakvereniging ProFri alle betrokken medewerkers in het zonnetje zetten. Medewerkers van alle frituurbedrijven kunnen worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft dus niet in de Cafetaria Top 100 te staan, noch lid te zijn van ProFri. Ook bezoekers van frituurbedrijven kunnen medewerkers voordragen.

Huldeblijk
Kimberly de Zeeuw, van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award voor meest betrokken medewerker. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding van cafetaria De Parel over te nemen van de op dat moment nog ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Op 24 juni 2014 is Van Dop op 41-jarige leeftijd overleden en verloor de sector iemand met een groot hart voor de frituurbranche die graag zijn kennis deelde.
De Parel van het Jaar Award is niet alleen een huldeblijk aan Richard van Dop, maar ook aan alle andere ondernemers, die hun passie voor het frituurvak hebben overgebracht aan de nieuwe generatie van professioneel friturend Nederland.
Carlos van den Berge was het afgelopen jaar de tweede Parel en is werkzaam bij Verhage Floriande in Hoofddorp.