TWEE KEER GOUD VOOR VAN GURP IN DEVENTER

Veldhoven, 27 september 2017

Fastservice Restaurant Paul van Gurp opnieuw in de prijzen!

Tijdens het Frituurwereld Event in Woerden – afgelopen maandag – kregen de zonen van Paul van Gurp, Mark en Kevin, twee oorkondes uitgereikt voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks. Ook enkele andere frituurprofessionals namen dit bewijs van vakmanschap met gepaste trots in ontvangst. De huisgemaakte hamburger en de huisgemaakte grove frikandel van fastservicerestaurant Paul Van Gurp in Deventer doorstonden de toets van de keurmeesters met glans.

Keuringen van ambachtelijke producten; de slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren van specialiteiten die voortkomen uit het frituurambacht.

Bij Paul van Gurp in Deventer maken ze diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakte hamburger 
Passage uit het juryverslag: “Een opvallende, robuuste hamburger en bijzonder smaakvol. Deze huisgemaakte burger is gemaakt van 100% rundergehakt met toevoeging van een mix aan kruiden, goed op smaak gebracht en grof gevormd. Na het grillen heeft de hamburger een heerlijke bite en is hij ideaal om mee te variëren. Niet voor niets viel de Colmschater Burger van Van Gurp in 2015 al eerder in de prijzen tijdens een vakwedstrijd.”

Huisgemaakte grove frikandel
Passage uit het juryverslag: “Deze heerlijke snack is gemaakt van 100% rundergehakt dat goed op smaakt is gebracht. De gebruikte sambal en chilisaus zorgen voor een pittig karakter dat wordt versterkt door het frituren. Het paneerlaagje zorgt voor een heerlijk krokant jasje en een stevige bite. Deze snack is met én zonder saus een ware traktatie!”

Voor deze twee producten kregen de Van Gurps Met Goud Bekroond oorkondes, zodat deze erkenningen duidelijk kenbaar kunnen worden gemaakt in de zaak. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional.

Keuringsprocedure
Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Frituurprofessionals kunnen jaarlijks maximaal 3 specialiteiten bij het  Nederlands Frituurcentrum ter keuring aanbieden. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters van het frituurcentrum op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.