Hard op weg naar 800 deelnemers

Veldhoven | 24 februari

De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) streeft als initiatiefnemer van de Nationale Week van de Friet voor de eerste editie in het najaar naar ruim 800 deelnemers. Met ruim 300 aanmeldingen en toezeggingen ligt de organisatie goed op koers. Toch roept ProFri alle frituurders op om zich zo snel mogelijk aan te melden als deelnemer van de Week van de Friet en niet langer te wachten.

De promotieweek wordt gehouden van 4 t/m 12 oktober 2014, maar in de aanloop naar deze speciale week, waarin het Frietje centraal zal staan, zullen diverse momenten aangegrepen worden om de aandacht te vestigen op dit unieke product.

Focus op positieve associaties

Een frietje samen met een snack en saus is bijna voor iedereen een traktatie. Het staat voor feestelijk, gezellig, gemakkelijk en… lekker!

Dit zijn de positieve kanten van “het frietje”. Maar datzelfde frietje heeft ook te maken met een negatieve beeldvorming; fabels en feiten over ongezond, vet en onverantwoord duwen het frietje in een hoek waar dit eenvoudige en eerlijke product niet thuishoort. Die vooroordelen willen we met de Week van de Friet door objectief te informeren weerleggen en afzwakken.

Binnen de Nationale Week van de Friet zal informatie over herkomst, verwerking, ambachtelijkheid en vakmanschap van de professionele frituurders centraal staan. In een vrolijke vormgeving en met leuke acties.

Niet wachten met aanmelden

Het poten van de aardappelen zal het eerste moment worden waar we de aandacht op zullen vestigen. Het pootseizoen staat al snel voor de deur. ProFri roept daarom alle professionele frituurders op om zich nu aan te melden en niet langer te wachten.

De promotieweek staat open voor iedere professionele frituurder. Ook niet-leden kunnen deelnemen en het maakt ook niet uit bij wie de friet of de aardappelen worden ingekocht. Tijdens de Nationale Week van de Friet staat het “Frietje” centraal!

Frituurders kunnen zich eenvoudig aanmelden via Weekvandefriet.nl/bedrijven.