Nieuw initiatief moet vakmanschap beter zichtbaar maken

Veldhoven | 20 april 2016

Jouw eigengemaakte producten met zilver of goud bekroond?

Een van de doelstellingen van vakvereniging ProFri is het zichtbaar maken van vakkennis en vakmanschap. Naast de wedstrijd ‘De Mooiste Snackvitrine van Nederland’, die dit jaar een vervolg krijgt, kunnen professionele frituurders nu ook eigengemaakte snacks en specialiteiten door een deskundige jury laten keuren. “De ambachtelijke slagers en bakkers doen dit sinds mensenheugenis en is het tijd dat ook wij aan onze klanten meer van ons vakmanschap gaan laten zien’, aldus Frans van Rooij, initiatiefnemer en directeur van ProFri.

Eigengemaakte producten en specialiteiten kunnen afhankelijk van het aantal toegekende punten bekroond worden met zilver of goud. Het Frituurcentrum zal deze waardering tot uiting brengen middels een certificaat. Deze blijk van hulde kan in de zaak gebruikt worden ter promotie van deze producten en als bewijs van vakmanschap.

ProFri heeft de organisatie van de productkeuringen ondergebracht bij het Nederlands Frituurcentrum, daar iedere professionele frituurder – dus niet alleen leden van ProFri – producten ter keuring kan aanbieden. Aanmelden kan het hele jaar door en gaat heel eenvoudig. Van Rooij: “Een mailbericht naar productkeuring@frituurcentrum.nl is voldoende met daarin de vermelding van de namen van de snacks en/of specialiteiten die je wilt laten keuren, een korte beschrijving van de receptuur van elk product en foto’s van de bereide producten. Een vakjury komt vervolgens in jouw bedrijf de aangemelde producten beoordelen en mogelijk bekronen met goud of zilver.”

Maximaal 3 producten kunnen jaarlijks per bedrijf ter keuring worden aangeboden. Het inschrijfgeld bedraagt 150 euro per bedrijf en 25 euro per product dat gekeurd wordt. Bij een bekroning ontvangt het bedrijf voor het betreffende product een oorkonde voor in de zaak en een voorbeeld van een persbericht, waarmee de ondernemer de regionale media kan informeren over zijn of haar bekroonde product(en).

Kijk voor meer informatie op: https://www.frituurcentrum.nl/activiteiten/productkeuringen. Of neem contact op met het Nederlands Frituurcentrum via het nummer 040-7200900.