Biologische Snackweek 2016

Groningen-Roden | 10 december 2015

Ruim een jaar geleden organiseerden Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida’s Smulpaleis in Roden in hun cafetaria ‘De Week van de Biologische Snack’. Een aantal collega’s sloten zich meteen aan. De twee initiatiefnemers konden terugkijken op een geslaagde promotieweek. Onlangs vonden Agema en Willems het de hoogste tijd om hun blikken weer vooruit te richten en kondigden ze in hun enthousiasme vorige maand het vervolg aan. Tot gisteren was het nog niet helemaal duidelijk hoe de organisatie ervan verder op touw gezet zou gaan worden. Een ding was meteen duidelijk, beide ondernemers wilden het succes graag met hun collega’s delen.

Beide ondernemers – lid van vakvereniging ProFri – spraken deze week met Frans van Rooij, de initiatiefnemer van de vereniging en van het Nederlands Frituurcentrum. ‘Het onder de aandacht brengen van biologische snacks onder de leden en vooral het positioneren ervan richting de consument past helemaal binnen de doelstelling van de vakvereniging en de activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum’, aldus Van Rooij. Het frituurcentrum gaat beide ondernemers helpen bij de verdere organisatie van de door hun aangekondigde landelijke editie van de Biologische Snackweek.

Tijdens de komende Horecava zal de campagneweek worden geïntroduceerd. De organisatoren richten zich vooral op kwalitatieve deelname. Marco Agema: ‘Collega’s die toekomstbestendig aan het ondernemen zijn en willen deelnemen aan deze campagneweek, kunnen zich al aanmelden via info@biologischesnackweek.nl.’

De 1e landelijke editie van de Biologische Snackweek vindt plaats van 22 t/m 28 februari 2016.