ProFri-bestuur op sterkte na toetreding Marco Honsbeek

Veldhoven, maandag 24 september 2018

Het bestuur van vakvereniging ProFri is weer op volle sterkte. Marco Honsbeek, franchisenemer van Verhage Floriande in Hoofddorp, werd tijdens het Frituurwereld Event in Houten voorgedragen en gekozen als nieuw bestuurslid. Honsbeek is de opvolger van Richard Groeneweg. Groeneweg verliet begin dit jaar het bestuur. Hij was tot eind maart franchisenemer van Verhage, maar verliet het vak en nam met zijn vrouw Marriëlle een vakantiepark over in Zuid-Frankrijk.

Marco Honsbeek exploiteert samen met zijn vrouw Gisela Verhage Floriande in Hoofddorp. Bedrijfsveiligheid is één van de specialismen van Honsbeek, die zelf met overvallen te maken kreeg. In zijn bedrijf stelt hij alles in het werk om het overvalrisico in te dammen en goede nazorg te regelen. Dat leverde hem twee jaar geleden de Wel-Zo-Veilig-Award op in de categorie horeca.

Met de toetreding van Honsbeek, ziet het ProFri-bestuur er als volgt uit:

  • Hans Hus, Kwalitaria De Parade in Nootdorp (voorzitter)
  • Jack van Hooft, cafetaria Lucullus in Tilburg (secretaris)
  • Peter van Dinther, Eetsalon Marktzicht in Beusichem (penningmeester)
  • Jorgen Ruhl, cafetaria Wip-In in Callantsoog
  • Marco Honsbeek, Verhage Floriande in Hoofddorp

ProFri-directeur Frans van Rooij is blij dat het bestuur van de vakvereniging weer op volle sterkte is. Hij zegt: “We staan voor grote uitdagingen. In het bijzonder zal de kwestie van de lekkende frituurketels veel aandacht van ons vragen. Voor zowel de leden als de totale branche is het dus meer dan ooit van belang dat we als vakvereniging beschikken over een slagvaardig en degelijk bestuur met ondernemers die hun pappenheimers kennen.”