Bart van Scheijndel ontvangt De Parel van het Jaar Award 2016

Veldhoven | 12 oktober 2016

Bart van Scheijndel, werkzaam bij Plaza De Pitstop in Den Hoorn (ZH), viel dit jaar de eer toe en kreeg maandag 10 oktober tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Professionele Frituurders De Parel van het Jaar Award 2016 uitgereikt.

Een tiental medewerkers zijn gedurende het jaar door hun werkgever of collega’s aangemeld voor deze bijzondere prijs. Uit alle voordrachten nomineerde de jury onlangs drie medewerkers, waaronder Bart. De andere twee waren Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht en Priscilla Methorst, werkzaam bij Cafetaria t Huus 2.0 in Veenendaal.

Sinds 2013 reikt de Vereniging Professionele Frituurders jaarlijks deze award uit aan die medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Voor de jury was het dit jaar extra moeilijk om tot een keuze te komen, omdat alle drie de genomineerden om bijna dezelfde reden door hun werkgever waren voorgedragen. Alle drie ontvingen ze daarom een certificaat voor hun nominatie. Aansluitend kreeg Bart van Scheijndel de award uitgereikt.

“Bart werkt al meer dan 25 jaar bij Plaza de Pitstop. Naast het feit dat dit al bijzonder is in onze branche zijn er nog meer redenen waarom hij deze onderscheiding verdiend heeft. Zo is hij een ware redder in nood. Tot twee keer toe heeft hij een passant gereanimeerd en een hond van de verstikkingsdood gered. Zijn werkgever Peter Blom kan altijd op hem rekenen. Ook in moeilijke tijden. Ondanks zijn eigen tegenslagen was hij er ook toen de vrouw van Peter en haar moeder in 2013 ernstig ziek werden en uiteindelijk zijn overleden. Bart hield het bedrijf in die periode op koers en kon de familie Blom door deze moeilijke tijd heen komen”, aldus het juryrapport.

Waarom de verkiezing De Parel van de Frituursector?
Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil vakvereniging ProFri alle medewerkers in het zonnetje zetten. Medewerkers kunnen het hele jaar door via de website van het Nederlands Frituurcentrum worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft geen lid van de vereniging.

Huldeblijk
Kimberly de Zeeuw, van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award voor meest betrokken medewerker. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding van cafetaria De Parel over te nemen van de op dat moment nog ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Op 24 juni 2014 is Van Dop op 41-jarige leeftijd overleden en verloor de sector iemand met een groot hart voor de frituurbranche die graag zijn kennis deelde.

De Parel van het Jaar Award is niet alleen een huldeblijk aan Richard van Dop, maar ook aan alle andere ondernemers, die hun passie voor het frituurvak hebben overgebracht aan de nieuwe generatie van professioneel friturend Nederland.

Carlos van den Berge was in 2014 de tweede Parel. Hij was toen werkzaam bij Verhage Floriande in Hoofddorp. Nu heeft hij in Waddinxveen een eigen Verhage-vestiging, die hij van zijn voormalig werkgever begin dit jaar heeft overgenomen. In 2015 werd Susan van der Weijden uitgeroepen tot De Parel van het Jaar. Zij is werkzaam bij Snackbar Wip-in in Callantsoog en kreeg de Award uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Cafetaria Top 100. Bart van Scheijndel wordt nu als 4e parel aan de eregalerij toegevoegd.