Oproep levert veel respons op voor de Parel van het Jaar Award

Veldhoven | 25 augustus 2014

De oproep van vakvereniging ProFri via Twitter en Facebook levert veel respons op. Niet alleen ondernemers en collega’s, maar ook bezoekers van cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven hebben al verschillende medewerkers voorgedragen voor een nominatie.

Het Nederlands Frituurcentrum organiseert in opdracht van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) de verkiezing “De Parel van de Frituursector”. Een prijs die jaarlijks uitgereikt gaat worden aan de medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt voor zijn of haar werkgever en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil de vakvereniging alle betrokken medewerkers in het zonnetje zetten. Medewerkers van alle frituurbedrijven kunnen worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft dus geen lid te zijn van de vakvereniging.

De eerste award werd op 28 oktober 2013 uitgereikt Kimberly de Zeeuw. Dit gebeurde tijdens de bekendmaking van de Cafetaria Top 100, waarbij het bedrijf waar Kimberly werkt – cafetaria De Parel – op de zevende plaats eindigde. Deze mooie positie in de Top 100 was voor een belangrijk deel op het conto te schrijven van medewerkster Kimberly en het team van betrokken medewerkers van de Parel.

De Parel van het Jaar Award is een huldeblijk aan de inmiddels overleden ondernemer van dit bedrijf, Richard van Dop, die Kimberly en de andere medewerkers tot het moment waarop hij in 2013 ziek werd, de fijne kneepjes van het vak bijbracht.

Aanmelden van een medewerker kan tot 15 september a.s. via de website van het Nederlands Frituurcentrum.