Vier medewerkers onderscheiden met titel Parel van het Jaar

Veldhoven, maandag 24 september 2018

Vakvereniging ProFri reikte dit jaar liefst vier titels Parels van het Jaar uit – en dus niet één, zoals in de achterliggende jaren. Tijdens het Frituurwereld Event van ProFri in Houten werd deze onderscheiding voor bijzondere verdiensten van medewerkers voor de zesde keer in successie vergeven. Uit alle aanmeldingen werden door het Parelcomité vier frituurmedewerkers voorgedragen voor deze titel. Voor het eerst werden alle genomineerden daadwerkelijk bekroond. ProFri-voorzitter Hans Hus: “Ze hebben het alle vier dik verdiend. Als vakvereniging zijn we niet blij met rankingen en competities. Ondernemen en werken in de frituurbranche is immers geen voetbalwedstrijd. Alle vier de medewerkers hebben hun eigen specifieke verdiensten.”

De vier medewerkers die zijn onderscheiden met de titel Parel van het Jaar 2018:

  • Bloys Dupont van Tammy’s Brooikes & Snacks in Tilburg
  • Heleen Dragt van Dixy Smultaria in Ermelo
  • Anne-Lauren van Gulik van Verhage Floriande in Hoofddorp
  • Rosieta Knap van Cafetaria de Paardeschuur in Groningen

Dit kwartet “frituurparels” betoonde zich de steun en toeverlaat van de ondernemer waarvoor zij werken. De onderscheiden medewerkers zorgden voor stabiliteit binnen het bedrijf in een tijd dat dit hard nodig was. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Of ze betonen zich door een initiatief of bijzondere prestatie een parel voor het frituurbedrijf waarvoor ze met hart en ziel werken.

Ook zijn er omgekeerde situaties: medewerkers die zelf door een moeilijke tijd gaan, maar met steun van de ondernemer zich daar doorheen slaan. Een van de genomineerden had privé een moeilijke tijd, maar desondanks kon het bedrijf altijd op haar rekenen. “Wij hebben dit jaar vier kandidaten die echt stuk voor stuk parels van de branche zijn,” zegt Van Rooij namens het Parelcomité.

Over de Parel van het Jaar Award: Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in ‘s-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze overleden ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van het bedrijf waarvoor hij zich jarenlang met hart en ziel inzette. Kijk voor meer informatie op www.parelvanhetjaar.nl.