Goud voor eigengemaakte kroketten Vlaams friteshuis van Gogh

Veldhoven | 23 maart 2017

Primeur voor Amersfoort en omgeving |

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks.

Zuyderduin maakt naast verse ambachtelijke friet ook diverse andere lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie huisgemaakte producten die hij met een ‘gouden gevolg’ liet keuren waren:

De Amersfoortse Kroket
Passage uit het juryverslag: “Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gebruikte scharrelrundvlees is proefbaar van hoge kwaliteit en is door een ambachtelijke bereiding samen met de andere gebruikte grondstoffen volledig met elkaar in balans gebracht. Deze kroket is fenomenaal van smaak en rijkelijk gevuld met draadjesvlees.”

De Vincent Vega-kroket
Passage uit het juryverslag: “De jury was aangenaam verrast door deze vegetarische kroket en noemt deze kroket een verwennerij! De fijne smaken van spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en komijn komen volledig tot hun recht. Je hoeft geen vegetariër te zijn om te genieten van deze kroket. Duidelijk door een vakman met liefde gemaakt.”

Garnalenkroket
Passage uit het juryverslag: “Deze garnalenkroket heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend! Kort samengevat: Meesterlijk! Je proeft de passie en zorgvuldigheid waarmee de ambachtsman te werk is gegaan. De smaken van de gebruikte ingrediënten komen met de rijkelijke hoeveelheid Hollandse garnalen en het lente-uitje, harmonieus tot hun recht.”

Voor alle drie de snacks kreeg Arn Zuyderduin oorkondes, zodat hij de bekroning duidelijk kenbaar kan maken bij zijn klanten. Volgende week opent hij in Amersfoort een derde vestiging van het Vlaams friteshuis van Gogh. Ook daar zullen de bekroonde lekkernijen te proeven zijn. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

 

Elk professioneel frituurbedrijf kan door het Nederlands Frituurcentrum maximaal 3 producten jaarlijks laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Kijk voor alle voorwaarden en bijzonderheden op: https://www.frituurcentrum.nl/activiteiten/productkeuringen

Wilt u meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact op met Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum, 040-7200900