Bien Cuit gaat zich onderscheiden op kwaliteit, maatwerk en service

Veldhoven, 15 januari 2019

FLORIGO, DE KUIPER EN HEGRO GAAN SAMEN VERDER ALS BIEN CUIT IN FRITUURMARKT

Bien Cuit, een nieuwe onderneming in Woerden, heeft een 100% belang genomen in Florigo, De Kuiper en Hegro en wordt hiermee in 1 klap een van de grotere aanbieders van Horeca Frying Equipment in Nederland, België en Engeland. Hiermee bundelt Bien Cuit de kracht, kwaliteit, service en betrouwbaarheid van deze drie gerenommeerde bedrijven tot één sterke speler.

Voor de klanten zal er in eerste instantie niets veranderen. De drie afzonderlijke merken blijven onafhankelijk in de markt opereren en blijven werken met de huidige medewerkers. Ze zijn zeer aanvullend aan elkaar met betrekking tot productassortiment maar de gemeenschappelijke focus is kwaliteit. Door het bundelen van kennis en ervaring neemt wel de innovatieve kracht toe waardoor de klanten nog betere oplossingen aangeboden kunnen worden.

De nieuwe organisatie zal worden geleid door 2 ervaren mannen, Leo Huibregtse en Ernst van Raalte. Leo wordt Algemeen Directeur en heeft al diverse technische, service georiënteerde bedrijven geleid. Ernst wordt verantwoordelijk voor Productie en Logistiek en heeft in die functie zijn sporen verdiend in diverse grote technologiebedrijven. Ad, Ries en Floor Goes van Florigo, Co Verlaan en Hendrik Jan Kamphof van De Kuiper en Martijn van Ramselaar en Sebastiaan Pouw van Hegro blijven op hun post.
Bien Cuit heeft als belangrijkste doelstelling ‘best-in-class’ te zijn dus premium kwaliteit en flexibiliteit in het samenstellen van de frituurinstallaties met de nadruk op een hoog serviceniveau.
In België zullen de merken als vanouds exclusief verdeeld blijven over de dealers. De Meester Horeca blijft exclusief dealer van De Kuiper en Nijs exclusief voor Florigo en Hegro.

Over Florigo Frying Equipment BV
Florigo is in 1951 opgericht door Floris Goes sr en feitelijk de grondlegger van de frituurbakwand zoals we die nu kennen. Florigo staat bekend als een oerdegelijk, betrouwbaar, “no nonsense” topmerk. Florigo heeft een breed en internationaal leveringsprogramma met o.a. frituurketels met ingebouwde, automatische vet/olie besparende filtersystemen, Au Bain Maries, bakplaten, gaskomforen, magnetrons, koel – en warmhoud ruimtes voor snacks.

Over De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur BV
De Kuiper bedient al 47 jaar kleine tot middelgrote klanten in Nederland en België. De Kuiper staat bekend als innovatief en om een zeer gedegen ervaring en kennis in het vervaardigen en leveren van frituur bakwanden in horeca en viswinkels. Kwaliteit, maatwerk en een goede service staan hoog in het vaandel. Klanten van De Kuiper kiezen bijna altijd weer voor de Kuiper.

Over Hegro Holland BV
Hegro Holland bestaat al 38 jaar en heeft met name een sterke positie opgebouwd in België. Ook Internationaal met name in mobiele toepassingen zoals foodtrucks. Hegro is innovatief, zo was zij in 1998 het eerste bedrijf ter wereld met een energiezuinige hoog rendement frituuroven. De producten van Hegro Holland kenmerken zich vooral door het robuust design, eigentijds bedieningsgemak en unieke keteltechniek.