ProFri breidt haar diensten voor leden verder uit

Amsterdam | 11 januari 2014

Advies op maat

ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, maakt tijdens de Horecava bekend dat leden vanaf dit jaar bij haar ook terecht kunnen voor een advies op maat. Voor deze op maat gesneden adviezen heeft ProFri inmiddels deskundigheid in huis of werkt samen met daartoe gespecialiseerde personen of organisaties.

Sinds de oprichting in 2012 werden leden al via het secretariaat geholpen of tijdens een bedrijfsbezoek geadviseerd door Frans van Rooij. Maar door het sterk groeiend aantal leden neemt ook het aantal vragen en adviesverzoeken sterk toe. Hoogste tijd voor de vakvereniging om een eigen info & adviesdienst in te richten, een dienst waar leden terecht kunnen met hun vragen of voor een kort advies.

Maar voor een goede advisering is het soms nodig om contracten en overige stukken te bestuderen. Daarvoor is specialistische kennis nodig en die heeft ProFri niet altijd zelf in huis. De vakvereniging werkt daarom samen met daartoe gespecialiseerde personen en partners. Een van deze specialisten is Ko Henderiks (voorheen werkzaam bij ING en gecertificeerd adviseur). Bij ProFri’s partner Meester Advocaten in Amsterdam, een advocatenkantoor die landelijk actief is, kunnen leden terecht met vragen waarbij een juridisch advies nodig is.

Leden kunnen via de vereniging een beroep doen op deze deskundigen en partners. Zij kunnen adviseren op het gebied van o.a. verzekeringen, personeelszaken, financiën, conflicten met gemeentes, verhuurders, leveranciers, banken en verzekeringsmaatschappijen.

De ervaring leert dat er door tussenkomst van vakvereniging ProFri en genoemde deskundigen veel zaken naar tevredenheid van de leden opgelost kunnen worden.

De specialisten kunnen ook helpen bij bijvoorbeeld de waardebepaling en overdracht van een bedrijf, het opstellen van een ondernemingsplan of een haalbaarheidsadvies, opleiding en coaching van medewerkers, en het maken of restylen van websites.

Natuurlijk hangt hieraan een prijskaartje, maar ProFri probeert de kosten voor haar leden zo laag mogelijk te houden. De kosten voor adviezen op maat kan de vereniging tegen een gereduceerd ledentarief aanbieden. Vooraf wordt een offerte opgesteld, zodat je weet wat de (maximale) kosten zijn. De kosten van een goed advies hebben ondernemers in de meeste gevallen al op korte termijn terugverdiend.

Kijk voor meer informatie op de website van de vakvereniging.