Horecagelegenheden moeten sluiten per 15-03-2020 | 18.00 uur tot en met 6 april

Veldhoven, 15 maart 2020

Zoals zojuist bekend geworden, tijdens de persconferentie van minister Bruins en minister Slob, moeten horecagelegenheden vanaf vandaag om 18.00u de deuren sluiten. Tijdens dit gesprek werd ook nadrukkelijk de vraag gesteld hoe om te gaan met afhaal- en bezorgrestaurants. Minister Bruins gaf aan dat verdere details nog verder uitgewerkt gaat worden.

De minister geeft aan dat deze maatregel genomen is om ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus mede door het horecatoerisme vanuit België. We begrijpen dat iedereen met deze maatregel overrompeld is.

Op dit moment staat de vraag open of je nog wel mag laten afhalen in jouw bedrijf en/of mag bezorgen. Minister Bruins was hier tijdens de persconferentie niet geheel duidelijk over en gaf aan dat verdere uitwerking van de details van deze maatregel zouden volgen. Bij navraag bij diverse bezorgsites en collega’s was de meest overeenkomende antwoord dat cafetaria’s in ieder geval onder eet- en drinkgelegenheden vielen en waren bij sommige collega’s de lokale handhaving al op bezoek geweest om het bedrijf te sluiten.

Over bezorgen was de algemene mening dat dit (nog niet) onder de eet- en drinkgelegenheden ging, maar er wel in beperkte mate bezorgd werd. Echter dit kan nog per provincie verschillend geïnterpreteerd worden en wij vragen jullie dan ook om eventuele verzoeken tot het stopzetten van de bedrijfsactiviteiten door handhaving te respecteren.

Blijf natuurlijk in alle beslissingen die je de komende tijd maakt te allen tijde de volksgezondheid van je klanten, medewerkers en jezelf vooropstellen! Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat we deze periode gezond en goed doorkomen en we ons steentje bijdragen aan de verdere verspreiding van dit virus.

We blijven de nieuwe maatregel zeer nauwkeurig volgen en zodra we over deze informatie beschikken zullen we dit bericht verder updaten.

Laatste update: 15-03-2020 | 20:00 uur