Nederlands Frituurcentrum reikt eerste Voedsel Hygiëne handboek uit

Beurs Venray | 21 maart 2016

Vanaf 1 april 2016 is de nieuwe Hygiënecode voor de horeca van kracht. De code zelf hoeft u niet in uw bedrijf te hebben. Er wordt wel van u verwacht dat er in uw bedrijf steeds wordt gehandeld volgens de HACCP-beginselen. De Hygiënecode zelf, of een handboek – zoals is samengesteld door het Nederlands Frituurcentrum – kan u daarbij helpen.

Vandaag werd tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Venray het eerste handboek uitgereikt aan ProFri-lid Wouter Wolters van Preuverie de Toren in Echt.

Het Voedsel Hygiëne handboek dat vandaag verscheen is speciaal afgestemd op professionele frituurbedrijven. Ook het Nederlands Horeca Gilde (NHG), de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO), Natte Horeca Nederland (NHN)  komen nog voor 1 april voor hun leden met een eigen handboek.

De vier verenigingen werden hiertoe gedwongen, omdat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) als houder van de Hygiënecode voor de horeca niet bereidt bleek te zijn haar prijsstelling van € 100 voor het boek met daarin de nieuwe Hygiënecode voor de horeca naar beneden bij te stellen. Ook heeft KHN aangegeven niet voornemens te zijn de inhoud van de nieuwe hygiënecode digitaal beschikbaar te stellen. De verenigingen betreuren de opstelling van KHN, die daarmee bovendien het gebruik van de code onnodig belemmert. Dit ongenoegen werd al eerder door de verenigingen gezamenlijk naar buiten gebracht middels de website www.khngaattever.nl en een brief aan minister Schippers. Via deze website kregen de verenigingen veel bijval. Ook uit onverwachte hoeken kwamen reacties binnen.

Het Voedsel Hygiëne handboek voor professionele frituurders kost € 45 inclusief GRATIS toegang tot het digitale handboek via www.frituurcentrum.nl.

Leden van de Vereniging Professionele Frituurders en klanten van de Houwers Groep, het adviesbureau dat het handboek mede tot stand heeft gebracht, ontvangen een korting van 50% op het handboek en betalen slechts € 22,50.

Het digitale handboek kan door gebruikers altijd online geraadpleegd worden en kunnen de formulieren en registratielijsten worden gedownload en uitgeprint om vervolgens te worden ingezet om aantoonbaar voedselveilig te kunnen werken.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en € 7,50 verzendkosten. Indien bij het bestellen wordt besloten om niet met iDeal te betalen, dan wordt er € 5 extra aan administratiekosten berekend.

Professionele frituurders kunnen het handboek bestellen via www.voedselhygienehandboek.nl. Zodra de handboeken voor de andere verenigingen klaar zijn, dan worden deze aan deze website toegevoegd.

Informatie en bestellen Voedsel Hygiëne handboek voor professionele frituurders