Frituurwereld wordt vakplatform

Veldhoven, 29 juni 2020

Frituurwereld, bondsblad van vakvereniging ProFri, wordt voortgezet als online vakplatform. Vanaf de eerste helft van juli zal Frituurwereld.nl alle informatie en achtergronden bieden die de frituurprofessional nodig heeft bij de uitoefening van zijn vak.

Vier jaar na de oprichting, in september 2016, startte ProFri met de uitgave van bondsblad Frituurwereld. Elk kwartaal verscheen een nieuwe editie; in maart 2020 viel het laatste nummer van het bondsblad op de mat.

ProFri-directeur Frans van Rooij is gehecht aan het magazine, maar sluit zijn ogen niet voor ontwikkelingen in de markt: “We zijn achter de schermen als vereniging al een tijdje bezig om te kijken hoe we onze organisatie en de dingen die we doen toekomstigbestending kunnen maken. Dan kijk je natuurlijk naar de verhouding tussen de ambities, de betekenis voor de leden en financiële mogelijkheden. Wij denken dat onze leden in toekomst meer gediend zijn bij online vakplatform.”

Hoe dit platform er precies gaat uitzien, kunnen leden en belangstellenden over enkele weken zien. Van Rooij wil er wel dit over kwijt: “We werken als ProFri aan een nieuwe huisstijl, zodat duidelijker wordt dat alle producten en diensten die wij leveren één en dezelfde afzender hebben. Het uiterlijk van vakplatform Frituurwereld toont een voorproefje van de totale herstijling van ProFri en initiatieven als Goed Gefrituurd, de Nationale Smulgids en andere producten en diensten.”