Kort geding: KHN weer in overleg met overheid

Veldhoven, 24 juli 2020

ProFri steunt samen met de Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) het kort geding van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maar bleven in gesprek met de overheid. De drie verenigingen vonden dit voorjaar geen aansluiting bij KHN en werkt daarom sinds de coronacrisis intensief samen richting Den Haag. Om de invloed verder te versterken heeft het trio aansluiting gezocht bij werkgeversorganisatie Ondernemend Nederland (ONL).

Op aandringen van de gedingrechter gaat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de komende weken weer met de overheid in overleg. Het kort geding dat KHN had aangespannen tegen de Nederlandse staat, wordt aangehouden tot 8 augustus.

KHN brak eerder het overleg met het kabinet af. De organisatie vindt de huidige coronaregels onwerkbaar, onlogisch en mist perspectief voor de verdere toekomst, een zogenaamde routekaart. Tijdens het geding afgelopen donderdag legde de landsadvocaat er namens de staat de nadruk op dat het virus nog altijd actief is en stringente maatregelen dus noodzakelijk blijven.

KHN ging in op het voorstel van de rechter om het geding aan te houden. De rechter vindt dat met de overheid met name moet worden gesproken over een roadmap voor de komende maanden, zodat er voor de horeca meer duidelijkheid ontstaat.

“In zijn algemeenheid vraagt KHN om meer perspectief voor de horecabedrijven. Ook uit het coronaonderzoek dat wij onder frituurzaken uitvoerden, komt prominent naar voren dat ondernemers vooral meer duidelijkheid willen,” zei ProFri-directeur Frans van Rooij eerder.

“Net als KHN vinden wij bovendien dat je met meer dan twee mensen aan tafel moet kunnen. Het is natuurlijk niet uit te leggen dat vrienden samen in een auto naar onze bedrijven toekomen, maar vervolgens niet samen mogen eten.”

LEES OOK EERDERE BERICHTGEVING