ProFri helpt frituurprofessionals bij allergenenwetgeving

Veldhoven | 12 augustus 2014

Op 13 december 2014 treedt de ‘Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen’ in werking en zijn ondernemers vanaf dat moment verplicht om in hun zaak informatie voor de consument beschikbaar te hebben over allergenen in de producten die worden aangeboden.

Er wordt over dit onderwerp veel geschreven en niet alle informatie is even duidelijk. Vandaar dat vakvereniging ProFri gekozen heeft om zelf aan de slag te gaan en alle informatie voor haar leden op een rij te zetten. Via de website van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatie platform van friturend Nederland stelt ProFri deze informatie voor iedere professionele frituurder beschikbaar.

Binnenkort komt ProFri in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum ook met een e-learningmodule over dit onderwerp. Door de medewerkers deze digitale leermodule te laten volgen weten ondernemers zeker dat iedereen goed geïnformeerd is. Bovendien draagt het volgen van e-learningmodules en andere trainings- en opleidingsactiviteiten bij tot verdere professionalisering van de frituursector. Een van de belangrijke doelstellingen die de vakvereniging heeft.

>>> Lees meer over de allergenenwetgeving en de doelstellingen van ProFri <<<